Aktuelt

Hvad er der under Brugsen?

Lokalhistorisk Forening går i kælderen…….

Lørdag 19. januar 2019 besøgte Lokalhistorisk Forenings bestyrelse kælder under Dagli’ Brugsen; ønsket var at undersøge, om der skulle befinde sig bevaringsværdige effekter eller dokumenter fra butikkens lange levetid i de gamle kælderrum. Det gik fint, men store opdagelser blev det ikke til. Ud over støv og spindelvæv fandt vi ruller med brugte kassebon’er og dividendekuponer og -mærker fra forskellige tidsaldre. Desuden tre gamle kasseapparater og en vægt. Alt i alt et møde med en tid, før verden gik digital og amok; her var alt på papir – intet befandt sig i nogen sky. Lisbeth Due Andersen.

Tekst til billederne:

1) Sussi og Ebba på jagt i kælderen.

2) Dividendebøger med indlimede kuponer – i Brugsens på den tid karakteristiske orange farve.

3) Gamle kasseapparater.


December 2018

Formålet var at oplyse om foreningen og dens arbejde samt tilbyde medlemskab og bøger.

Decemberlørdage i Brugsen i Jystrup.

Foreningens bestyrelse har stået i Dagli’ Brugsen i Jystrup to lørdage i december.

Det gik over al forventning! Vi mødte interesserede borgere fra Jystrup og omegn, og mange afleverede gode historier og oplysninger om folk og steder på egnen – tak for det!

Vi er glade for, at 19 borgere indmeldte sig i foreningen i løbet af de to dage, og at 14 af ’de gamle’ benyttede lejligheden til at forny deres medlemskab.

2019: Til næste år fylder Lokalhistorisk Forening 25 år, og planen er at fejre fødselsdagen med særlige aktiviteter. Mere om dette i løbet af de kommende måneder. Vi er altid åbne for at modtage forslag og idéer til arrangementer og hører også meget gerne fra folk med historier, oplysninger og fotos, der har relation til vores to sogne, Jystrup og Valsølille.

Alle ønskes en glædelig jul og et godt nytår.