Aktiviteter

Skal du med i skoven?

Vandretur ved Skjoldenæsholm

Skjoldenæsholmskovene
Skjoldenæsholmskovene

Gyldenløveshøj er geologisk set en tydeligt afgrænset issøbakke, der rejser sig 15-20 meter over det omliggende dødislandskab. Selve højen er 121,3 meter over havet; hertil kommer de sidste 5 meter, som menes at være tilført af fæstebønder i slutningen af 1600-tallet på ordre fra greve på Skjoldenæsholm Gods, Ulrik Frederik Gyldenløve.

Landskabet, hvor Gyldenløveshøj ligger, er meget kuperet, og der er flere høje ’tinder’ i nærheden – bl.a Højbjerg på 118 meter og Skovbakke på 113 meter.

Vi går rundt om Højbjergplateauet i skoven vest for Skjoldenæsvej. Langs vejen ses mange specielle træer og beplantninger.

På et tidspunkt rammer ruten Eilers Eg og Sporvejsmuséets endestation, hvor muséets sporvogne vender på deres ture gennem skoven; her er borde og bænke og en fin cafévogn af tysk herkomst.

Her holder vi pause, og man er velkommen til at købe ind i caféen – der sælges kaffe, the, kage, øl, vand, sandwich, is m.v.

Tid: søndag 16. juni 2019 kl. 13:30 til ca. 16:00.

Mødested: P-pladsen på Skjoldenæsvej lige nord for Kudskehuset.

Distance: 4,6 km. Der er mulighed for at gå en kortere rute på ca. 2 km. Der er fin skovvej både for dem, der går selv og for dem, der kører med hjul, f.eks. klapvogn.

Pris: gratis for alle.

Kaffe m.m. kan købes i caféen for egen regning. Tilmelding til Lisbeth på lisbethdue@hotmail.com eller send en sms til 29608922.

Hvis du ikke får meldt dig til SÅ MØD BARE OP ALLIGEVEL – der er plads til alle.

Mange hilsener Lokalhistorisk Forening for Jystrup-Valsølille Sogne.

Axelholm luftfoto

Velbesøgt foredrag i Stalden

Velbesøgt foredrag i Stalden.

Søndag 31. marts 2019 dannede Stalden rammen om et foredrag med lokale rødder.

Jens Vinther Frederiksen har i to år skrevet på bogen ”Én slægt – tre slægtsgårde”; den er nu udgivet og blev præsenteret i Stalden.

28 fremmødte hørte om gården ”Axelholm” i Mortenstrup og om familien Frederiksen, som i tre slægtsled har ejet gården i 100 år.

Desuden fik man et lille indblik i det at dyrke slægtsforskning og søge informationer om steder og mennesker, om selve skriveprocessen, trykning og udgivelse samt økonomi.


Fra venstre Jens Erik Frederiksen, nuværende ejer af “Axelholm”, hans søster Hanne Frederiksen samt deres fætter Jens Vinther Frederiksen, bogens forfatter.

Indsæt din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.