Arrangementer i Blå Bio

Program for 2021-2022

Wild Rose

25. august 2021 – Generalforsamling

Drama, Komedie – 100 min. – USA

Den unge, skotske kvinde Rose-Lynn har en blakket fortid og et brændende ønske om at blive country-stjerne i USA, men som nyligt løsladt alenemor med et dårligt betalt rengøringsjob virker drømmen forgæves. Hun får dog hjælp fra sin chef, som introducerer hende for en BBC-radiovært, og Rose-Lynn, der har viljen såvel som talentet, får nu muligheden for at flytte til Nashville og jage sin drøm.

Instruktør: Tom Harper
Medvirkende: Jessie Buckley, Julie Walters, Sophie Okonedo, Jamie Sives

Parasite

13. september 2021

Drama – 132 min. – Sydkorea

En film om den fattige familie, der infiltrerer den rige familie Park. Den arbejdsløse, men street smarte, Ki-teak får en unik mulighed for at styrke sin families økonomiske og sociale status, da han bliver tilbudt et job som engelsklærer for en af byens rige familier, og får ansat resten af sin familie som forskellige former for hushjælp – uden nogen ved, at de er af samme blod. Men i takt med at de bliver mere og mere forvænte i det overdådige hus, begynder nogle uventede hændelser at true deres ellers perfekte svindelnummer. Komedien har taget hele verden med storm og vandt Guldpalmen i Cannes i 2019 og en Oscar i 2020 for bedste film.

Instruktør: Bong Joon-Ho
Medvirkende: Kang-ho Song, Woo-sik Choi, So-dam Park, Hye-jin Jang

Onkel

5. oktober 2021

Drama – 106 min. – Danmark

Kris på 27 er yderst beskyttende overfor sin halvinvalide onkel, som hun driver et mindre landbrug i Sønderjylland sammen med. Da Kris redder en kalv under en fødsel, bliver hendes interesse for dyrlægefaget igen vakt, og hun udvikler et venskab med den snakkesalige dyrlæge Johannes og opdager langsomt, at der er et liv uden for gården.

Instruktør: Frelle Petersen
Medvirkende: Jette Søndergaard, Peter H. Tygesen, Ole Caspersen, Tue Frisk Petersen

Krudt og kærlighed

27. oktober 2021

Komedie – 123 min. – Grønland

Miki er grønlænder, men er vokset op i Sverige. Han tager for første gang til Nuuk for at slappe af og møde familien. Men inden længe bliver han hvirvlet ind i fætter Kunuks venners småkriminalitet.

Instruktør: Otto Rosing
Medvirkende: Minik Daorana, Julén Nivi Pedersen, Peter Tuusi Motzfeldt, Mike Philip Thomsen

The Ice Storm

20. november 2021Cafeaften kl. 16.00

Oplæg ved teaterinstruktør, skuespiller, foredragsholder – og meget mere, Jens Arentzen.
Efter filmen serveres en amerikansk Thanksgiving middag, helt i filmens ånd.
Se selvstændig senere annoncering.
Tilmelding nødvendig

Drama – 112 min. – USA

USA, 1973. En tid, hvor parforholdet led under kravet om at skulle være åbent, og Watergate-skandalen hængte USA’s snavsede vasketøj ud til offentlighedens skue. Som det siges: ‘Da man ikke kan vælge at være god, fordi det er for rationelt, må man vælge at være ond’. Familien Hood prøver at komme overens med disse moralske og følelsesmæssige betingelser. For inderst inde vil de gerne være gode og finde den sande kærlighed.

Instruktør: Ang Lee
Medvirkende: Kevin Kline, Joan Allen, Sigourney Weaver, Tobey Maguire, Elijah Wood

Portræt af en kvinde i flammer

5. januar 2022

Drama – 119 min. – Frankrig

Et lidenskabelige møde mellem to kvinder i 1770’ernes Bretagne i Frankrig. Den unge kunstner Marianne, sendes afsted til en afsidesliggende klippeø, med målet om at skulle male et portræt af en kvinde, Et maleri som langsomt tager form jo tættere de to kommer på hinanden, og snart er en unik relation ved at tage form. Et tæt venskab, en kunstner-muse-forbindelse og sidst men ikke mindst et erotisk kærlighedsforhold.

Instruktør: Céline Sciamma
Medvirkende: Adèle Haenel, Noémie Merlant, Valeria Golino, Luàna Bajrami

Shoplifters

1. februar 2022

Drama – 121 min. – Japan

Osamu og hans familie lever et lykkeligt, men fattigt liv, hvor de må ty til butikstyveri for at overleve. En aften møder Osamu og hans kone en lille forsømt pige i kulden. De vælger at tage pigen ind i familien, og hun falder godt til. Men deres ulovlige livsstil er fuld af faldgruber, og efter nogen tid begynder myndighederne at lede efter den forsvundne pige.

Instruktør: Hirokazu Kore-eda
Medvirkende: Kirin Kiki, Lily Franky, Sôsuke Ikematsu

Don Fabjians bekendelser

22. februar 2022

Drama, komedie – 93 min. – Serbien

Den unge, skotske kvinde Rose-Lynn har en Den unge præst Don Fabijan har fået embede på en lille ø i Adriaterhavet. Øens fødselsrate er kraftigt dalende, og Don Fabijan må sætte stærkt ind over for befolkningens ukatolske brug af prævention, hvis øsamfundet skal bestå. Men hvordan? Don Fabijan lægger en snedig plan sammen bladkioskejeren Petar og apotekeren Marin, men inden han ser sig om, har han langt flere og større problemer end da han ankom til øen.

Instruktør: Vinko Bresan
Medvirkende: Kresimir Mikic, Niksa Butijer, Marija Skaricic

Et hus i Marokko

14. marts 2022

Drama, komedie – 100 min. – Frankrig, Marokko

Familien Hassan samles i Tanger for at bisætte deres nylig afdøde far, industrifyrsten Moulay. Hans yngste datter, Sofia, har længe prøvet at slå igennem som skuespiller i New York, og hendes to søstre, Miriam og Kenza, tager ikke just imod hende med åbne arme. Sammenkomsten får bølgerne til at gå højt i familiens store villa, hvor mindet om en fjerde afdød søster og så trænger sig på.

Instruktør: Laïla Marrakchi
Medvirkende: Morjana Alaoui, Nadine Labaki, Lubna Azabal, Hiam Abbass, Omar Sharif

Vores mand i Amerika

5. april 2022

Drama – 110 min. – Danmark

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage.

Instruktør: Christina Rosendahl
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Denise Gough, Mikkel Boe Følsgaard, Zoë Tapper

Mit Tunesiske eventyr

27. april 2022

Komedie – 88 min. – Tunesien

Efter at have boet ti år i Paris, beslutter psykoanalytikeren Selma at flytte tilbage til fødebyen Tunis og åbne sin egen praksis. Hun indser dog hurtigt, at hun står overfor adskillige udfordringer i en kultur, hvor mentale problemer ikke er noget, man taler om, men hun er fast besluttet på at finde succes i lokalmiljøet og på at få gjort op med de tabuer, som holder folk væk fra hendes praksis.

Instruktør: Manele Labidi
Medvirkende: Golshifteh Farahani, Majd Mastoura, Aïsha Ben Miled, Feryel Chammari, Hichem Yacoubi, Najoua Zouhair

Ukendt

29. august 2022 – Generalforsamling

Filmen er ikke valgt endnu