Arrangementer i Blå Bio

Program for sæson 2022 – 2023

Blå Bio præsenterer sæsonens spændende, søde og underfundige film. Kom og oplev en helt særlig stemning sammen med gode venner og lær samtidig nye venner at kende.

Vi samles 11 gange i sæsonen i Aktivitetshuset ved siden af boldbanerne i Jystrup.

Alle film (på nær café-arrangementet og ”Drive my car) forevises 19.30, og der er kaffe og te til alle forestillinger.

Fargo

19. september 2022

Krimi, Komedie – 98 min. – USA

Bilforhandleren Jerry Lundegaard er i økonomiske vanskeligheder. For at løse problemet hyrer han to forbrydere til at kidnappe sin egen kone. Da hans svigerfar er stenrig, håber Jerry, at han kan få en klækkelig løsesum. Snart viser det sig at han har allieret sig med Minnesotas mest uduelige fyre.

Instruktør: Joel Cohen, Ethan Cohen
Medvirkende: Frances McDormand, William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare

Lille sommerfugl

11. oktober 2022

Drama, Komedie – 100 min. – Danmark

Komedien tager sit udgangspunkt i landmanden Ernst og hustruens guldbryllup i det lokale forsamlingshus med dansktop musik og kinddans. Men som festlighederne udvikler sig, kommer flere familiehemmeligheder frem, og Ernst gemmer på den allerstørste. Familien sættes derfor for den ultimative prøvelse

Instruktør: Søren Kragh-Jacobsen
Medvirkende: Jesper Christensen, Karen-Lise Mynster, Mia Lyhne, Peder Thomas Pedersen, Finn Nielsen

Drive my car

2. november 2022 – OBS START KL: 19.00

Drama – 171 min. – Japan

Instruktøren Yasuke Kafuku plejer et på én gang platonisk og lidenskabeligt forhold til sin hustru gennem 20 år, manuskriptforfatteren Oto. De udklækker idéer, mens de har sex eller kører ture i deres bil, som er mere end bare et transportmiddel for parret. Under den harmoniske overflade ulmer konflikterne.

Instruktør: Yasuke Kafuku
Medvirkende: Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Reika Kirishima, m.fl.

Echo – Jul i Island

24. november 2022

Komedie – 75 min. – Island

Det er juletid på Island, og alle forbereder sig til højtiden, mens den velkendte blanding af forventning og bekymring indfinder sig over hele landet. En forladt gård ude midt i ingenting brænder ned til grunden. Et børnekor synger julesange på deres skole. En flok slagteriarbejdere danser, mens de skærer i slagtesvin. En pige skal holde jul hos sin far og hans nye familie. Effekten er som at vandre igennem et kunstgalleri i Reykjavík.

Instruktør: Yasuke Kafuku
Medvirkende: Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Reika Kirishima, m.fl.

Belfast

9. januar 2023

Drama – 97 min. – England

Dramaet Belfast er historien om en und dreng og hans families liv i arbejderklassen i 1960érnes Belfast. Tilstandene i den Nordirske hovedstad er mildest takt kaotiske med hyppige sammenstød mellem de stridende grupperinger. Gennem drengen Buddys synsvinkel følger vi begivenhederne, hvor moderen forsøger at holde sammen på familien, mens faderen forsøger at slippe væk.

Instruktør: Kenneth Branagh
Medvirkende: Jude Hill, Jamie Dornan, Judi Dench, Ciarán Hinds, Caitriona Balfe

Vores mand i Amerika

31. januar 2023

Drama – 110 min. – Danmark

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig. Regeringen overgiver sig og indleder herefter samarbejde med nazisterne. På den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt.

Instruktør: Christina Rosendahl
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Denise Gough, Mikkel Boe Følsgaard, Zoë Tapper

Gud være lovet

22. februar 2023

Drama – 132 min. – Frankrig

Filmen går hårdt, men også taktfuldt til den katolske kirkes hemmeligheder og løgne. Filmen bygger på sande begivenheder og blev set af næsten en million biografgængere i Frankrig. Bankmanden Alexandre lever et lykkeligt familieliv med sin hustru og fem børn, da han en dag opdager, at den præst, der misbrugte ham som dreng, stadig arbejder med børn. Alexandre tager kontakt til fader Preynat, der indledningsvis tilstår alt, men kardinalen Philippe Barbarin er ikke til sinds at reagere på anklagerne.

Instruktør: François Ozon
Medvirkende: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, Eric Caravaca

Hvor kragerne vender

15. april 2023 – Cafeaften kl. 16

Drama, komedie – 91 min. – Danmark

Særprogram udsendes senere direkte til medlemmerne.
‘Hvor kragerne vender’ handler om Laura, der har lagt afstand til livet på landet og sin familie til fordel for et frigjort bohemeliv, som forfatter i København. Hun har netop skrevet en bog om sin elendige opvækst i provinsen, som har skabt lidt offentlig debat.
Der vil være oplæg om filmen fra en af de medvirkende og efter forevisningen en middag der tager sit udgangspunkt i filmen.

Instruktør: Lisa Jespersen
Medvirkende: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag, Anne Sofie Wanstrup

A Dangerous Method

29. marts 2023

Drama – 99 min. – USA

Sigmund Freud anses for psykoanalysens fader, og Carl Jung, som grundlagde den analytiske psykologi. Sabina Spielrein Keira bliver indlagt på et hospital i Zürich med en svær psykisk lidelse. Jung får hende som patient, og hun bliver forsøgsperson for nye, psykologiske behandlingsmetoder.

Instruktør: David Cronenberg
Medvirkende: Viggo Mortensen, Keira Knightley, Michael Fassbender, Vincent Cassel

Triangle of Sadness

27. april 2023

Drama, komedie – 102 min. – USA

Ruben Östlund kaster sit nådesløse satiriske blik på modeverdenen og de super rige, hvor modeller og milliardærer på en luksus-yacht bliver ramt af en storm. Båden synker, og de strander på en øde ø. I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt rundt, og pludselig står alle i situation, hvor al civilisation er væk.

Instruktør: Ruben Östlund
Medvirkende: Zlatko Buric, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Harris Dickinson, Charlbi Dean

Pig

29. august 2023 – Generalforsamling

Drama – 92 min. – USA

Eneboeren Rob lever et roligt liv i en lille hytte i Oregons skove. Han ernærer sig – med hjælp fra sin trøffelgris – af at sælge de eftertragtede e svampe til folk fra byen. En nat ændrer Robs liv sig radikalt, da hans dør i mulm og mørke sparkes ind. Hans elskede gris bliver stjålet og han selv slået ud. Rob går nu på en fokuseret jagt efter gerningsmændene, så han kan få sin gris igen og herved også opretholde sit levebrød.

Instruktør: Michael Sarnoski
Medvirkende: Nicolas Cage, Alex Wolff