Kom med til en ”vild” havedag

Lørdag 2. april i Stalden, Jystrup Bygade 14

10.00 – 12.00

Vil du gerne gøre plads til naturen i din have og skabe en positiv forskel for sommerfugle, bier og insekter? Ved du ikke, hvordan du skal gribe det an og frygter du at en vild have ender i en omgang rod?

Foredragsholder og vild-havekonsulent Signe Schrøder vil give enkle og konkrete råd til at gøre en forskel i både små og store haver. Signe vil fortælle om urtehaveplæne, langt græs, blomstereng, kvasbunker, vandhuller, hjemmehørende planter og meget mere.  www.bjerregaarden.dk

12.15 – 13.00

I 2021 åbnede Adam Jørgensen Planteskolen Evigt Liv på Stadelundsgården i Høed, Jystrup. Det er Danmarks første veganske planteskole med primært fokus på spiselige, flerårige planter. Adam fortæller om planteskolen og vil også komme ind på permakultur og skovhaver.  www.evigt-liv.dk

13.00 – 13.30

Martin blev selvstændig anlægsgartner for 6 år siden med speciale i klatring og træfældning. Hurtigt opstod interessen for hvordan det påvirker naturen at rydde buske og træer, og nysgerrigheden blev større. I 2021 tog han mod til sig og skiftede navn med det formål at gå direkte efter at inspirere til og lave naturhaver. Han vil tage udgangspunkt i den seneste have han har lavet som er en naturhave, hvor biodiversiteten skal løftes og der anvendes også permakulturelementer. Desuden vil han give eksempler på hvordan det i nogle tilfælde kan undgås at fælde risikotræer.  www.martinsnaturhaver.dk

Vi håber at se rigtig mange, med eller uden grønne fingre🌱

Der vil være kaffe, te og kage – så længe lager haves 😊

Arrangementet er støttet af Bæredygtighedspuljen i Ringsted Kommune, og af Landsbyforeningen for Jystrup og omegn.

Indsæt din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.