Brugsens kunstkonkurrence for børn

Corona er over os, men det er foråret også. Vi savner det liv, børnene plejer at give i Brugsen. Børnene savner sikkert også at komme i Brugsen. Derfor har vi sat gang i noget spændende, nemlig en forårskunst-konkurrence. Den er for alle børn i Jystrup. Konceptet er enkelt:

1) Barnet skal lave et kunstværk om foråret i Jystrup. Det kan fx være en tegning, et maleri, en historie, et digt, en sang eller et relief. Søskende og forældre må gerne hjælpe lidt til.

2) Tag et billede af kunstværket, når det er færdigt. Send det til: foraarsbrugsen@gmail.com. Skriv navn og alder. Man skal være under 18 år.

3) Vi lægger billedet ud på Fru Brugsens Facebook-side.

4) Konkurrencen løber til den 2. maj. Derefter finder vi en vinder. På befrielsesdagen den 4. maj offentliggøres vinderen. Præmien er et gavekort til Brugsen på 500 kr., som uddeler Anita Dyva overrækker. 

5) Når vi må mødes igen, udstiller vi alle kunstværkerne i Mejeriet. Gem derfor værkerne godt.

Vi har fået lov til at låne Fru Brugsens Facebookside frem til og med den 5. maj. Der lægger vi løbende billeder af børnenes værker ud. Vi laver også selv opslag om børnekunst.Send meget gerne billederne så hurtigt som muligt, så de ikke hober sig op til sidst 😊

Har I spørgsmål, kan I enten skrive til foraarsbrugsen@gmail.com eller på Fru Brugsens væg på Facebook. For en god ordens skyld: børn af ansatte og bestyrelsesmedlemmer i Brugsen samt vores egne børn må gerne sende billeder ind, men de kan ikke vinde konkurrencen.

Vores tanker med at lave denne konkurrence er:
At vi ønsker at sætte fokus på det skabende og det sansende i børne-livet. I Jystrup er vi omgivet af smuk natur, og Jystrup er en aktiv landsby, hvor vi kender hinandens børn, og børnene kommer i Brugsen. Vi ønsker, at børnene ved, at vi som fællesskab tænker på dem.

Det at udforske foråret med “hvordan ved jeg, det er blevet forår?”, og “hvordan fortæller jeg om foråret i mit værk?” er en erkendelses-proces. Det er en sansende og kreativ proces at gå ud i sin have eller i skoven med en opgave i tankerne og være udforskende og undersøgende og så komme hjem med sin oplevelse i fund eller ideer og sætte det ind i et værk.

Det sociale liv er meget indskrænket nu. Derfor mener vi, at det er vigtigt, at vi interagerer i noget sammen som fx konkurrencen her. Selvom vi stadig er adskilte, er der et skabende mål med konkurrencen, hvor værkerne vil indgå i en ”udstilling” på Facebook og i forårs-udstilling i Mejeriet, som vi laver, når vi kan være sammen igen.

Varme hilsner
Margarida Monteiro, Helga Thomas og Kathrine Lundsgaard (som alle tre bor i Jystrup og har arbejdet med kunst på forskellig vis)

Indsæt din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.