søholmhus

Udviklingen i Jystrup

Ringsted kommune har udarbejdet en befolkningsprognose i samarbejde med Cowi. Prognosen ser på udviklingen frem mod 2031.

Frem mod år 2031 kan vi forvente en befolkningstilvækst på 25% i Jystrup – de fleste tilflyttere vil være i alderen 40 år. Vigersted kan imødese en tilbagegang på 5%.
Søholmskolens befolkningsgrundlag en tilvækst på 12% og Vigersted skoles distrikt en tilbagegang på 15%. Der vil være stor vækst i antal ældre borgere.
Hvad betyder denne prognose for vores planer i byen? Hvad skal prioriteres? 

Disse spørgsmål er særligt interessante netop nu, hvor Ringsted kommune har fokus på, hvordan de kommunale bygninger anvendes. Kommunen arbejder med et begreb, der hedder “kloge kvadratmetre” – eller hvordan udnytter vi bedre de eksisterende kvadratmetre – set ud fra en økonomisk og miljømæssig vinkel?

Landsbyforeningen har i forbindelse med Søholmhusprojektet og kommunens ønske om at reducere antallet af kommunale kvadratmetre, afholdt et par møder for at brainstorme om spørgsmålet.

Vi har i Jystrup flere kommunale bygninger:

Nebs Møllegård, Børnehuset, Aktivitetshuset, Søholmhus, Søholmskolen med 1 tjenestebolig. Møderne har ikke ført til konkrete forslag eller modeller – bla. fordi vi hænger fast i spørgsmålet om projekt Søholmhus, der formentlig kun kan gennemføres, såfremt projektet gennemføres som et fællesprojekt i Landsbyklyngen Søskovlandet, og her halter det lidt.

Du må meget gerne indsætte dine kommentarer nedenfor – både til “kloge kvadratmetre” og projekt Søholmhus.

Søholmskolen
Søholmskolen


En kommentar

  1. Spændende læsning.
    Gad vide om der er planer om at bygge lejeboliger i Jystrup? .Det ville være en rigtig god ide

Indsæt din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.