Banebørster og Sognerødder

Banebørsterne

”I banebørstens fodspor”- Kør-selv-tur til spor efter Midtbanen. Vigersted Dilettanten har i forbindelse med” Projekt egnsspil 2019” lavet en tur gennem lokalområdet til nogle af de mange spor efter ”Den sjællandske Midtbane”, der blev anlagt for 100 år siden. Banen, der gik fra Næstved til Frederikssund blev indviet i 1925 og blev nedlagt i 1936. Det er den bane, der han fungeret kortest tid i Danmark. Turen går fra Jordemoder vej i Kværkeby, via Ortved og Nebs Mølle, til sporvejsmuseet i Jystrup, hvor der i juni måned er rabat på indgang. Turen kan forlænges til Overdrevskroen på Roskildevej, der i juni måned har en banebørste- og ingeniørmenu på spisekortet.

Turen er lavet i samarbejde med Lokalhistorisk forening for Jystrup-og Valsølille sogne. Læs mere på Kør-selv-tur

Indsæt din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.